Select Page

U sklopu globalne inicijative One Tree Planted, ETRANET sudjeluje u pošumljavanju i obnovi svjetskih šuma

Kao ekološki osviještena tvrtka, ETRANET Grupa se sa svojim partnerima pridružila naporima globalnog pokreta One Tree Planted, neprofitne organizacije koja za cilj ima ponovno pošumljavanje pluća svijeta. Više šuma na svijetu doprinosi zaustavljanju klimatskih promjena, ali i obnavljanju biološke različitosti koja je ugrožena iskorištavanjem šuma.

One Tree Planted je od svog osnutka 2014. godine širom svijeta zasadio zamalo 21 milijun stabala – od čega je samo prošle, rekordne 2020. godine zasađeno 15 milijuna stabala!

pf-b73085c1-15000000treesgraphic_800x3000
Samo 2020. godine One Tree Planted je zasadio preko 15 milijuna stabala širom svijeta

Za svako posađeno stablo od strane lokalnih partnera One Tree Planteda, tvrtke koje su donirale sredstva u svoj inbox dobivaju certifikat – kako je riječ o velikom broju stabala kroz godinu i certifikati pristižu nakon svakog sađenja, zgodno je što je riječ o PDF-ovima koji stižu elektroničkom poštom.

Najnovija stabla zasađena na prijelazu 2020/2021. godine donacijama ETRANET-a i njegovih partnera za izradu kartica PGP Group nalaze se na području brazilske prašume Mata Atlantica.

Atlantska šuma, poznata i kao Mata Atlantica, nekada se prostirala na 130 milijuna hektara širom Brazila. Sada ovaj ekosustav tropskih prašuma pokriva samo oko 12% svog prvobitnog područja i dom je više od polovice stanovništva zemlje. Stoljeća sječe šuma za drvo, šećernu trsku, kavu, uzgoj stoke i širenje urbanih područja doprinijeli su njezinom trenutnom stanju. Gotovo sva preostala šuma nalazi se u zapadnoj državi São Paulo, uključujući državni park Mooro do Diablo, ekološku stanicu Black Lion Tamarin i mnoge manje fragmente šume.

Brazil-rainforest_2000x
Atlantska šuma, poznata i kao Mata Atlantica, nekada se prostirala na 130 milijuna hektara širom BrazilaBrazil-rainforest_2000x

Sudjelovanje u globalnim pokretima za ponovno pošumljavanje poput One Tree Planted nije jedina društveno odgovorna aktivnost ETRANET Grupe.

Naime, i u svom redovnom poslovanju se trudimo minimizirati učinak na okoliš, pa tako svojim klijentima pri izradi fizičkih kartica nudimo ekološki prihvatljive kartice izrađene na bazi kukuruza.

Loyalty-kartice-od-kukuruza-2
Tzv. PLA kartice izrađene od ekstrakata kukuruza nude obnovljivu alternativu klasičnim plastičnim karticama za sve namjene

Ove PLA kartice zahtijevaju puno manje energije u proizvodnji i rezultiraju manjom emisijom stakleničkih plinova u odnosu na klasičnu plastiku proizvedenu iz naftnih derivata (PVC). Pored toga, PLA kartice je daleko lakše reciklirati u odnosu na prethodnike, te ih je dodatno čak moguće i kompostirati. Pritom na zahtjevaju nikakve kompromise – od PLA materijala moguće je realizirati sve vrste kartica.

Najzad, naše napredno hibridno loyalty rješenje zasnovano oko mobilne aplikacije ne samo da uklanja potrebu za fizičkim loyalty karticama, nego i svojom sveobuhvatnom analitikom daje novi potencijal za ostvarivanje većih prihoda za tvrtke koje njeguju program lojalnosti.

loyalty-app-screenshot

Za više informacija o svim vrstama kartica i popratnih rješenja kontaktirajte nas na https://www.kartice.hr/kontakt/.

Više informacija o mogućnostima našeg naprednog programa lojalnosti potražite na https://loyalty.hr/.