Select Page

Naš dugogodišnji pouzdani partner,  tvrtka Gemalto, službeno je  2.4.2019. akvizirana od strane Thalesa te je Gemalto sada dio Thales grupe.

Gemalto je o najveći svjetski proizvođač pametnih kartica, s kojim surađujemo na  području isporuke/dobave platnih EMV kartica (VISA, Mastercard Maestro, Amex i Diners) te PKI pametnih kartica i sigurnosnih tokena.

Nakon 15 mjeseci pregovora, akvizicijom Gemalta od strane Thalesa za 4,8 milijardi eura nastala je  nova grupa koja zapošljava 80.000 ljudi.

Ova kombinacija stvara vodećeg svjetskog lidera s nenadmašnim portfeljem proizvoda i rješenja za digitalni identitet i sigurnost, uključujući kartično poslovanje, za klijente poput banaka, telekom operatera, vladinih agencija, komunalnih službi i dr.

Akvizicija Gemalta je prekretnica i svojevrsno stvaranje diva u digitalnom identitetu i sigurnosti. Thales je stekao niz visoko komplementarnih tehnologija i kompetencija na svih pet vertikalnih tržišta, koja su sada redefinirana kao zrakoplovna, prostorna, zemaljska transportna, digitalni identitet i sigurnost. Radi se o pametnim tehnologijama koje pomažu klijentima donijeti najbolje odluke u odlučujućem trenutku što je i glavna misao vodilja ETRANET-a koji je uvijek znao prepoznati najkvalitetnije partnere, komentirao je direktor Damir Lesničar